Bunkerbehoud

De Stichting Bunkerbehoud heeft op Walcheren een aantal bunkers ingericht waarin de Atlantikwall centraal staat. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de intensieve strijd, die in november 1944 heeft geleid tot de bevrijding van de monding van de Westerschelde. Deze strijd staat bekend als de Slag om de Schelde.

De Atlantikwall is een verdedigingslinie, aangelegd tussen 1942 en 1944 langs de kust van Noorwegen tot de Frans-Spaanse grens. Door de bouw van vele duizenden bunkers en versperringen werd een geallieerde invasie op de kust voorkomen. In Zeeland werden met name Walcheren (Vlissingen) en Zeeuws-Vlaanderen (Breskens) zwaar verdedigd in verband met hun strategische posities aan de monding van de Westerschelde: de toegang tot de haven van Antwerpen. 

Het Bunkermuseum Zoutelande is gevestigd in twee resterende bunkers, te weten een personeelsonderkomen en een observatiebunker. De bunkers zijn te vinden aan de duinopgang “t Pauwtje” ter hoogte van de Duinweg 40 in Zoutelande. 

Het museum is in de periode van mei t/m oktober iedere zondagmiddag van 12:30 tot 16:30 uur geopend.
Bij uw bezoek is een vrijwillige bijdrage welkom.

Op het eiland Walcheren zijn verschillende routes uitgezet. Deze paden voeren langs bunkers van de landverdediging (Landfront) en per locatie is een informatiepaneel geplaatst. 

De folders voor de bunkerroutes zijn verkrijgbaar in het Bunkermuseum.

www.bunkerbehoud.com